Overvågning af IT-infrastrukturen giver tryghed

Network

Trafik overvågning anvendes typisk på WAN links for at opdage hvis Internet forbindelserne bliver flaskehalse. Trafik overvågning kan også benyttes til overvågning af switch uplink-porte, typisk med en advarsel ved 80% belastning og en alarm ved 90% over en defineret periode. Det moderne netværks-udstyr som som vi typisk ser understøtter muligheden for at man kan trække trafik informationer ud via SNMP.

Temperature

Overvågning af temperatur er meget vigtig fordi alt udstyr som kører bliver varmt, men hvis det bliver varmere end producentens anbefalede maksimum temperatur kan det medføre driftsforstyrrelser og i sidste ende dyr nedetid. Harbor tilbyder overvågning af temperatur i næsten alle typer IT udstyr hvis udstyret kan rapporterer sin temperatur information via SNMP.

CPU usage

Overvågning af CPU belastning er meget vigtigt. Overvågningen skal ved hjælp af målrettede alarmer sikre, at det overvågede udstyrs CPU ikke køre med 100% belastning over længere tid. 100% CPU belastning kan i nogle tilfælde medvirke til fejl og i sidste ende dyr nedetid. Harbor tilbyder overvågning af CPU belastning for servere, switche, router og firewalls hvis udstyret understøtter SNMP.

Disk usage

Overvågning af disk forbrug er vigtigt af flere årsager. For det første kan det medføre nedetid hvis systemdrevet på en Windows server løber tør for plads det er derfor vigtigt, at der sendes en alarm før det sker. For det andet så giver det mulighed for rettidig tilretning af kapaciteten hvis man får en alarm når en disk er for eksempel 90% fuld. Detaljeret ressource forbrugs rapportering kræver SNMP.

SNMP

Harbor benytter SNMP til IT-infrastrukturovervågning. Det er vigtigt, at det overvågede udstyr understøtter minimum SNMP version 2c da alle tidligre versioner af SNMP ikke kan betragtes som sikre. SNMP benytte til at rapporterer alle foruddefinerede hændelser som sker på det overvågede udstyr via advarsler og alarmer.

Cloud baseret overvågning

Harbor leverer en cloud baseret PRTG systemovervågningsplatform. Løsningen giver mulighed for at få vist en opdateret status over IT-infrastrukturen på en overvågnings-skærm på vægen, i en browser på PC’en og i en app på en smartphone eller en tablet. Alarmer kan sendes som mail, sms, MS Teams besked og som push besked på en smartphone. Løsningen er et abonnement.

IT-Monitorering as a Service – ITMaaS

Med en ITMaaS løsning fra Harbor IT får du overvågning af din kritiske IT-infrastruktur til en lav pris pr. enhed pr. måned. Hvis du ønsker det, så kan du modtage alarmer på e-mail, smartphone eller som en besked i Microsoft Teams udover, at beskederne naturligvis som standard kommer til Harbor IT. Vi ved, at systemernes oppetid har første prioritet og vi ved, at du forventer at  dine IT løsninger virker 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Men hvad gør du når systemerne går ned? Når du køber en ITMaaS løsning hos Harbor IT så tager vi hånd om problemet indenfor den aftalte Service Level Agreement (SLA).

IT-Monitorering as a platform – ITMaaP

Med ITMaaP fra Harbor IT, designer vi sammen med dig et dashboard som giver overblik over status på de kritiske enheder som du ønsker. Det kan eksempelvis være, at I har behov for at monitorere om jeres hjemmeside har nedbrud, om svar tiderne er som forventet, eller om en server er ved at løbe tør for diskplads. Det er næsten kun dig selv der sætter begrænsningen for hvad der kan monitoreres.

Når du køber en ITMaaP løsning hos Harbor IT  får du mulighed for, hvis der er udfald i din IT-drift selv at reagere proaktivt. Løsningen er meget fleksibel, du kan eksempelvis ligge løsningen op på en stor skærm i afdelingen og modtage advarsler og alarmer på flere forskellige platforme.

Eksempler på hvad der kan overvåges

  • Link is down
  • Firmware has been upgraded
  • Packet loss rate
  • Free disk space is low
  • AWS or Azure Monitoring
  • Windows Event Log
  • VEEAM Backup & Replication
  • Windows IIS
  • Virtual machine, OnPrem/Azure
  • Databases

Se mere her

Pris pr. enhed op til 50 enheder
35
Pris pr. enhed op til 100 enheder
25
Pris pr. enhed op over 100 enheder
5